Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

Stottert je kind, dan wil je als ouder helpen 

Niets liever dan dat. Maar hoe? Wat heeft jouw kind nodig? Het stotteren is niet vanzelf over gegaan. Ook heeft therapie niet tot (volledig) vloeiend spreken geleid. Je kind stottert al een paar jaar. Jullie zijn er misschien aan gewend geraakt.

  • Text Hover

Hoe gaan andere ouders met stotteren om?

Toch blijven er vragen knagen: Hoe gaat dat bij andere stotterende kinderen? Hoe gaan andere ouders met stotteren om? En met verdriet of boosheid van hun kind? Hoe reageren zij op vragen van anderen? Welke keuzes maken zij? Wanneer moet ik mijn kind steunen, wanneer ontzien, wanneer uitdagen of juist loslaten?

Wat heeft jouw kind nodig?

Want dat is voor elk kind anders; ‘omgaan met stotteren’ kan gaan over accepteren, vloeiend(er) spreken, niet vermijden, open zijn, trainen, durven, ervoor gaan, jezelf zijn, etc. Wat heeft jouw kind nodig? Allemaal vragen die in de Ouder-Kind-training aan bod komen. Je ontdekt in deze training jouw kracht en je valkuilen, jouw waarden en wensen voor jouw kind. En je ontwikkelt vaardigheden waarmee jij jouw kind stap voor stap verder kan begeleiden in het omgaan met zijn of haar stotteren.

Voor ouders én kinderen

De naam zegt het al: de Ouder-Kind-training is zówel voor ouders áls voor kinderen. Je kind is waarschijnlijk de enige in zijn/haar klas die stottert. Ook al accepteert een klas het stotteren volledig, het kan eenzaam voelen als het spreken niet altijd zo vanzelf gaat als bij de rest.

Het is oké om te stotteren

In de OK-groep ervaren kinderen hoe het is om niét de enige te zijn die stottert. In deze training ervaren zij dat het echt oké is om te stotteren. Kinderen leren gezamenlijk om het spreken te variëren en te experimenteren. Al spelenderwijs vergroten ze hun durf. Het resultaat van de training is een gezond en sterk zelfbeeld voor je kind, dat openlijk durft te praten over gevoelens en gedachten. Een kind dat ‘lekker zichzelf’ is en vanuit die kracht.

In de praktijk

Ouders en kinderen gaan in een aantal sessies verspreid over een aantal maanden samen het proces aan waarin ze van elkaar leren en elkaar stimuleren. Soms in de kindergroep, soms in de oudergroep en soms met kinderen en ouders samen. Groepsgrootte is minimaal 4 maximaal 10 kinderen per OK-training.


Voorwaarden: Op verwijzing van de huisarts voor participatie groepstherapie stotteren IZS.Deelnemer heeft al (individuele) therapie gehad Deelnemer voldoet aan de instapcriteria (formulier praktische informatie OK)


Kosten: vergoeding in het basispakket. Extra vergoeding voor kosten eten en drinken.


Schrijf je direct in voor deze training.

Jort

  • Text Hover

Het was goed om te zien hoeveel kracht in jouw kind zit

Sophie

  • Text Hover

We kunnen er nu veel beter over praten.

Nadeem

  • Text Hover

Onze band is nog sterker geworden met deze training.