Your address will show here +12 34 56 78
 • Text Hover

VIP training

De VIP-groepstherapie, Vrijheid In Praten, is een verkenning van jezelf, van de kracht van je lichaam en geest. Als je die kracht ontdekt, ervaar je een stevige bodem, waardoor het stotteren zachter en draaglijker wordt…

JES training

De JES-groepstherapie is een uitkomst voor wie al een eind op weg is. Een extra zetje voor volwassenen die het stotteren deels al achter zich hebben gelaten. Dankzij individuele therapie. Maar er nog niet helemaal zijn. Voor jou misschien…

VIP

Verzacht je stotteren door zelfverkenning

De VIP-groepstherapie, Vrijheid In Praten, is een verkenning van jezelf, van de kracht van je lichaam en geest. Als je die kracht ontdekt, ervaar je een stevige bodem, waardoor het stotteren zachter en draaglijker wordt. In de groep met andere volwassenen die stotteren, neem je verkrampingen in je lijf onder de loep, maar juist ook de ontspanning en de levenskracht. 

 • Text Hover

Word bewust van jezelf en je kwaliteiten

Ook ga je op zoek naar hoe je in het leven staat en de invloed van het gezin van herkomst daarop. In het contact met anderen in de groep komen onbewuste patronen in je denken en doen aan de oppervlakte. Tegelijk word je je meer bewust van jezelf, wat jou maakt tot de persoonlijkheid die je bent, met al je kwaliteiten. Je maakt beter contact met de ander, wat je terplekke ervaart in de groep. Zo treedt er langzaam maar zeker een verandering op in je houding.

Losser en vloeiender praten

Je zult zien dat je losser en vloeiender gaat praten. De angst voor allerlei sociale situaties wordt steeds minder. Vluchtgedrag neemt af; je gaat het gesprek of discussie aan of je geeft vrijuit een presentatie. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 volwassenen.

Aanbod: zie agenda.


Duur: Vijf zaterdagen verspreid over twee maanden


Voorwaarden: 


 • Op verwijzing van huisarts voor participatie groepstherapie stotteren IZS.

 • Je hebt al (individuele) therapie gehad 

 • Je voldoet aan de instapcriteria uit het formulier praktische informatie VIP. 

Kosten: vergoed in het basispakket (18 + eigen bijdrage). Extra vergoeding voor eten en drinken.


Schrijf je direct in voor deze training.

JES

Voel je veilig in sociale situaties

De JES-groepstherapie is een uitkomst voor wie al een eind op weg is. Een extra zetje voor volwassenen die het stotteren deels al achter zich hebben gelaten. Dankzij individuele therapie. Maar er nog niet helemaal zijn. Voor jou misschien. Je begeeft je in allerlei sociale situaties, maar het voelt niet altijd even veilig. Het knaagt. En daar wil je iets aan doen. 

Leer jouw spreken te sturen

In de groepstherapie van JES (Je Eigen Spreektechniek) leer je jouw spreken nog meer te sturen. Je oefent technieken met andere deelnemers in de groep. Dat zijn technieken die je grotendeels al in huis hebt. Onder begeleiding van een professionele therapeut ontdek je tijdens deze behandeling nog beter wat voor jou goed werkt, want dat is voor iedereen anders. Ook kom je erachter waarom je soms vastloopt in spreektechnieken en wat je hier aan kan doen.   

 • Text Hover

Ga een stap verder

Doordat je met meerdere mensen oefent, geeft dit een steuntje in de rug dat je nodig hebt. Je durft een stap verder te gaan, waardoor de technieken beter beklijven. Je zult zien dat het leuk is om samen met anderen de uitdaging aan te gaan.

Praktisch

Groepsgrootte is minimaal 4, maximaal 14 personen per JES therapie. Bij een groepsgrootte van 4 tot 8 is er één therapeut, bij 9-14 zijn er twee therapeuten. 

Aanbod: meerdere keren per jaar over het land verspreid. Zie agenda.


Duur: 7 dagdelen, verspreid over een periode van minimaal 5 en maximaal 8 weken


Voorwaarden:


 • Op verwijzing van de huisarts voor participatie groepstherapie stotteren IZS.

 • Deelnemer heeft al (individuele) therapie gehad en kan spreektechnieken toepassen.   

Kosten: vergoed in het basispakket (18 + eigen bijdrage). Extra vergoeding voor eten en drinken.

Luister hier onze podcast 

Ineke

 • Text Hover

Stotteren is een deeltje van mij, niet meer dan dat.

Bart

 • Text Hover

Ik kan mijn praten nu op een heel natuurlijke manier sturen.

Michael

 • Text Hover

Ik heb gesolliciteerd en de baan gekregen!