Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

Je bent onzeker door je stotteren

Misschien lig je er zelfs wakker van. Dat snappen we heel goed. Zullen we je een geheim verklappen? Bijna iedereen van jouw leeftijd is onzeker, ook wie niet stottert. Het hoort bij deze fase in je leven waarin je echt gevormd wordt, waarbij je het kind achter je laat. Mooi, maar soms ook moeilijk. Dat heeft iedereen. Als je stottert, wordt het jou nog eens extra lastig gemaakt. Dat klopt.


Wat doe je er aan? 

Relaxed anders praten

Speciaal voor jou heeft de Damsté-groep een programma opgezet dat jouw stotteren aanpakt. Voor jou, maar ook voor leeftijdgenoten met dezelfde uitdaging. De naam van het programma zegt al precies wat het inhoudt: Relaxed Anders Praten (RAP). 

Een uitbreiding op je individuele therapie

Het is een soort uitbreidingsset bij de individuele therapie die je al volgt. Binnen een paar maanden kom je een aantal keer bij elkaar met  jongens en meisjes van jouw leeftijd. Samen gaan jullie stotteren aanpakken. Jullie leren van elkaar en jullie stimuleren elkaar. 

  • Text Hover

Technieken die bij jou passen

Tijdens het RAP-programma  leer je technieken die bij jou passen,  waarmee het probleem steeds kleiner wordt. Bijvoorbeeld door rustiger te praten of door de stotters wat zachter in te zetten. Je ervaart en oefent ook hoe je anders en relaxed kunt blijven praten in situaties waarin je andere mensen tegenkomt. 

Jij bent meer dan je stotteren

Het RAP-programma van de Damsté-groep gaat nog eens stap verder dan het leren van tips en trucs. Het maakt je sterker doordat je iets veel belangrijkers ontdekt: jij bent veel meer dan je stotteren. Je vindt de weg terug naar wie jij bent. Daar zul je zichtbaar van opknappen.

RAP geeft jou zelfvertrouwen

Ben je aan het einde van je stotteren af? Het eerlijke verhaal: nee, maar grote kans dat het praten stukken makkelijker gaat en nog veel belangrijker… dat je dan zegt: stotteren,  so what? We kunnen ons goed voorstellen dat je dat moeilijk gelooft, maar het is echt zo. RAP geeft jou zelfvertrouwen, dat is zeker.

Groepsgrootte is minimaal 10 maximaal 16 per RAP therapie.


Aanbod: zie agenda, in Utrecht


Duur: 5 dagen verspreid over 3 tot 4 maanden. 


Voorwaarden: 


  • Op verwijzing van de huisarts voor participatie groepstherapie stotteren IZS.

  • Je hebt al (individuele) therapie gehad 

  • Je voldoet aan de instapcriteria uit formulier praktische informatie RAP.  

Kosten: vergoed in het basispakket (18 + eigen bijdrage). Extra vergoeding voor de overnachting plus eten en drinken.


Schrijf je direct in voor deze training.

Jannes

  • Text Hover

Je bent niet de enige die stottert, dat heb ik nu ervaren.

Stefanie

  • Text Hover

Je doet het zelf maar niet alleen!

Stijn

  • Text Hover

Ik heb mijn grenzen verlegd. Wat een goed gevoel!